Over Rianne

Ik ben Rianne

Rianne de Vries. Geboren en getogen in Venhuizen, in het prachtige West-Friesland.

Vrouw van Robin en moeder van Luca (11) en Ivy (7).

Mijn achtergrond

Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt, ben ik als zelfstandige kindercoach aan het werk gegaan. Omdat ik in mijn leven al verschillende keren de dood van dichtbij heb meegemaakt, voelde ik me hier altijd al een soort van verbonden mee. Bij iedere uitvaart die ik meemaakte, keek ik op een andere manier dan anderen merkte ik.

Overlijden van mijn vader

Toen mijn vader in 2014 overleed en ik zijn dienst regelde en regisseerde wist ik het zeker: dit is mijn roeping. Maar met een gezin met kleine kinderen, 1 en 5 jaar oud op dat moment, voelde ik ook dat ik niet alles zou kunnen geven wat ik zou willen.

En toen kwam het moment dat ik ging starten

Begin 2020 hoorde ik van Joan (Multiuitvaartverzorging) dat zij een eigen onderneming ging starten als uitvaartbegeleider. Ik voelde aan alles dat ik aan wilde haken. Zo geschiedde. Ik ondersteunde haar waar ik kon en leerde ontzettend veel. Tegelijkertijd heb ik mijn diploma tot uitvaartbegeleider gehaald. Op deze manier kon ik theorie en praktijk goed combineren en met alle opgedane kennis en ervaring ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart.

Rianne de Vries uitvaarten West-Friesland

"Het gevoel een familie in de intense periode van afscheid te mogen begeleiden vind ik onbeschrijfelijk. Kippenvel en dankbaarheid wisselen elkaar af."

Ik neem geen genoegen met een 6

Mijn onderwijs,- en coachingsachtergrond is terug te zien in mijn werk. Ik merk dat ik hier geleerd heb creatief te denken, empathisch te zijn en ik neem geen genoegen met een 6.

Een uitvaart moet perfect zijn. Het moet tot in de details kloppen, dat vind ik ontzettend belangrijk. Ook vind ik dat iedere uitvaart persoonlijk moet zijn en het leven van de overledene moet weergeven.

Buiten de gebaande paden

Voor mij is dat niet in een aula van een crematorium, maar juist buiten de gebaande paden. In mijn pakketten bied ik daarom ook uitvaarten aan met een huiskamer afscheid.

Ik sta voor verfrissing in dit vak, sta open voor ideeën en ben niet van: het hoort zo, dus zo doen we het.

Veel is maatwerk

Door mijn insteek, bestaat mijn aanbod veel uit maatwerk. Bij mij is alles mogelijk. Je hoeft dus niet voor een pakket te kiezen, maar het kan wel een uitgangspunt zijn.

Ik werk transparant, dus je betaalt alleen wat je afneemt. Omdat ik geen prijsafspraken heb, ben ik vaak goedkoper dan grote uitvaartondernemingen.

Terugkijken met warm gevoel

Ik geniet intens van een uitvaart op een unieke locatie, die ik tot in de puntjes mag verzorgen. Waar mensen op terug kijken met een warm gevoel en waar we het leven van de overledene hebben gevierd!