Begrafenismuziek top 10 van 2023

Muziek, in deze tijd niet weg te denken bij een uitvaart. Het maakt vaak emoties los en roept herinneringen op. Veel mensen vinden ook troost in muziek. Aan het einde van een jaar worden vaak lijsten gepubliceerd met meest gedraaide nummers, dit geldt ook voor begrafenismuziek. Wat mij echter opvalt als je googelt naar dit soort lijstjes is dat ze samengesteld zijn door verschillende grote organisaties binnen de uitvaartbranche. Iedere partij heeft een eigen lijstje met meest gedraaide nummers van 2023. Dus een “echte” top 10 is er eigenlijk niet.

Welke afscheidsmuziek spreekt jou aan tijdens een uitvaart?

Misschien heb je afgelopen jaar zelf een uitvaart bijgewoond en sprak de uitvaartmuziek die je daar hoorde je erg aan of juist niet. Hier draait het om volgens mij, wat spreek jou aan en waarom? Je kunt je afvragen of je op jouw afscheid juist tranentrekkers ten gehore wilt laten brengen of juist muziek die persoonlijk bij jou past, welk liedje past? Wat zijn nou mooie liedjes? Misschien vraag je je wel af of er speciale uitvaartmuziek bestaat.

Begrafenismuziek in Spotify lijstje

Er zijn steeds meer mensen die er voor kiezen om hun eigen begrafenisnummers op te slaan in een Spotify playlist. Super handig voor als je er niet meer bent. Als je zeker wilt zijn dat de nummers die jij mooi vindt gedraaid worden op jouw uitvaart. Ik heb in het afgelopen jaar ook een lijstjes opgesteld met afscheidsnummers die kun je hier vinden, deze kun je ter inspiratie gebruiken als je opzoek bent naar begrafenisnummers.

Uitvaartmuziek top 10 2023

Om je toch een lijstje te geven, heb ik de verschillende top 10’s met elkaar vergeleken en de overeenkomstige nummers in een lijstje van afscheidsmuziek gezet. Zo heb je een overzichtje van mooie liedjes voor een begrafenis. En zo kun je zien naar welke muziek er in 2023 veel geluisterd is in het crematorium, aula, kerk of andere locatie voor het afscheid.

  1. Time to Say Goodbye – Sarah Brightman & Andrea Bocelli
  2. Rollercoaster – Danny Vera
  3. Het Dorp – Wim Sonneveld
  4. Grijs – Jaap Resema
  5. Halleluja – Lisa Loïs
  6. How Do i say Goodbye – Dean Lewis
  7. The Sound of Silence – Simon & Garfunkel
  8. Door de Wind – Miss Montreal
  9. You Raised Me Up – Josh Groban
  10. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij

Begrafenismuziek stylen

Naast het bovenstaande lijstje zijn er nog meer verschillende top 10, 50 en 100 te vinden. Bijvoorbeeld Nederlandstalig, klassiek en pop. Je kunt dit allemaal gebruiken ter inspiratie voor een afscheid. Misschien zijn er liedjes die je wel bij een crematie vind passen maar niet bij een begrafenis. Tegenwoordig kiezen er ook steeds meer mensen voor livemuziek tijdens een uitvaart. Muziek maakt een afscheid echt persoonlijk.

Wil je meer inspiratie en tips rondom uitvaarten? Kijk eens op mijn blogpagina.

Rianne de Vries

Uitvaartbegeleider

Mijn missie: verfrissing, inspiratie delen en uitvaarten organiseren met een gouden randje!

24/7 bereikbaar via 06 2386 1393

Rianne de Vries uitvaarten West-Friesland