Afscheid thuis

Afscheid thuis, buiten afscheid nemen. Vier het leven.

Afscheid nemen op een plek waar jij je thuis voelt is thuis….

Afscheid thuis, afscheid nemen op de plek die voor jullie het allerfijnste is, daar gaat het voor mij om. Na de corona pandemie waar groots afscheid nemen ineens niet meer mocht heb ik ervaren hoe mooi en intiem het is om “gewoon” in jullie vertrouwde omgeving samen te zijn met de mensen die je het liefste om je heen hebt en daar waar alles is om afscheid te nemen. Afscheid thuis werd geboren.

Een afscheid thuis geeft rust

Als jouw dierbare is overleden komt er een heleboel op je af. Er moet ineens van alles geregeld worden is wat veel wordt gedacht. Wat het allerbelangrijkste is in deze situatie, is dat het voor jullie en de overledene zo comfortabel mogelijk verloopt en dat hier de tijd voor genomen wordt. Rust. Afscheid nemen doe je immer maar 1 keer. 

Thanatopraxie

Omdat ik het belangrijk vindt dat een afscheid thuis, warm is kies ik voor de opbaring door middel van thanatopraxie. Dit is een manier om het lichaam te conserveren zodat er geen koeling nodig is. Door deze manier van opbaren te gebruiken krijgt de overledene zijn of haar lichaamskleur weer terug en voelt niet koud aan. Ook wordt het lichaam met uiterste zorg verzorgt, gekleed. Ik vind het belangrijk dat de haren voor de laatste keer worden gewassen en dat jij dit samen mag doen als je dat wil. Ik werk uitsluitend samen met de beste professionals op dit gebied, neem gerust een kijkje op hun website: http://www.afuitex.nl

Alle tijd

Als de thanatopraxie behandeling klaar is, is er alle ruimte voor het nemen van afscheid. Omdat de overledene bij jullie thuis is kun je mensen uit nodigen om momenten dat voor jullie fijn voelt. Samen koken, huilen, eten, een wijntje drinken, lachen, herinneringen ophalen, anekdotes delen, muziek luisteren en vooral niet op de klok kijken. Geen standaard condoleance bezoeken waar mensen altijd zeggen: “ik had helemaal geen tijd om iemand echt te spreken”. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier afscheid nemen. Bepaal zelf de tijd in plaats van de agenda van een afscheidslocatie.

Linten Ritueel

Voor het sluiten van de kist is een mooi ritueel ontstaan wat ik graag met jullie samen doe.

Jullie kiezen allemaal een gekleurd lint van satijn en deze maak ik aan elkaar door middel van een knoop. Deze geef ik jullie liefste in handen zodat jullie voor altijd verbonden blijven. Na het samen sluiten van de kist mag jij jouw lint afknippen. Je hebt een aandenken voor altijd in handen, een tastbare herinnering aan jouw band met jouw dierbare.

Dag van het afscheid

Op de dag van het afscheid komt de chauffeur jullie liefste ophalen om deze naar het crematorium te brengen. 

As

In Nederland geldt een wettelijke asrust van een maand, hierna haal ik de asbus op bij het crematorium en zal deze veilig bij jullie thuis brengen.

Besparing

Een mooie bijkomstigheid van een afscheid thuis is dat het vele malen goedkoper is dan een afscheid in een uitvaartlocatie. De huur van een aula van het crematorium hoef je namelijk niet te betalen. Ook de consumpties heb je in eigen hand en is vele malen goedkoper dan in een uitvaartcentrum. Dus win win al zeg ik het zelf.

Wil je meer informatie over afscheid thuis? Ik kom graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Een afscheid thuis pakket kost € 2500 euro.

Liefs Rianne

Rianne de Vries

Uitvaartbegeleider

Mijn missie: verfrissing, inspiratie delen en uitvaarten organiseren met een gouden randje!

24/7 bereikbaar via 06 2386 1393

Rianne de Vries uitvaarten West-Friesland