Droogbloemen op een afscheid

Droogbloemen op je afscheid, ik vind het prachtig en duurzaam! Geen (dure) rouwstukken die na de plechtigheid achtergelaten worden maar een blijvende herinnering die je thuis in op een mooie plek kunt zetten. Droogbloemen gaan namelijk heel lang mee!

 I love droogbloemen!

Unieke sfeer

Droogbloemen geven een unieke en magische sfeer mee, ze zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren. In deze blog laat ik je inspireren over deze mooie trend. Een trend die we op dit moment nog niet zoveel zien in de uitvaartwereld maar wat naar mijn inzien wel echt een toevoeging kan zijn. Vaak zijn de kleuren van droogbloemen heel neutraal en zijn de bossen los gebonden zodat de bloemen hun eigen weg kunnen gaan, een mooie metafoor bij een afscheid toch?

Combinatie

Een combinatie van droge en verse bloemen is natuurlijk ook een mooie optie, als iemand heel erg van witte rozen hield is het heel mooi dit te combineren met pampasgrassen of eucalyptus bijvoorbeeld.

Uitvaartstyling

Wil je dat de locatie van de uitvaart er op en top uitziet, persoonlijk op een mooie plek wat voor de overledene heel dierbaar was? Denk dan ook eens aan de styling met droogbloemen. Als jouw dierbare thuis is opgebaard kun je de droogbloemen mooi neerzetten in de ruimte en tijdens het afscheid kun je kleine vaasjes neer zetten met toefjes droogbloemen of je kunt ze aan de stoelen hangen van de genodigden. Dit geeft een heel warm, uniek en stijlvol effect.

Kiststuk

Om er een samenhangend geheel van te maken zou je dan kunnen kiezen voor een decoratiestuk om de kist mooi mee aan te kleden. Dit stuk zou je dan later kunnen verdelen en langs brengen bij alle mensen die aanwezig waren op het afscheid om ze hiervoor te bedanken in plaats van een dankbetuiging te sturen.

Flower cloud

Zelf ben ik helemaal weg van de flower clouds van droogbloemen. Deze zou je in de ruimte kunnen hangen waar jouw dierbare ligt opgebaard en daarna weer op de plek van het afscheid. Een flower cloud is een hangend bloemstuk dat eruit ziet als een soort wolk van bloemen. Hoe magisch?! De flower cloud hangt dan als het ware als een wolk boven de overledene en daarna kun jij hem een prachtige plek geven in je huis. 

Wil je meer inspiratie over droogbloemen en een afscheid maak eens een afspraak in mijn uitvaartwinkel, de koffie staat klaar!

Liefs Rianne

Rianne de Vries

Uitvaartbegeleider

Mijn missie: verfrissing, inspiratie delen en uitvaarten organiseren met een gouden randje!

24/7 bereikbaar via 06 2386 1393

Rianne de Vries uitvaarten West-Friesland